RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Održana večer izvorne muzike i folklora

U sklopu kulturne manifestacije “Frančeskovi dani”, sinoć je u Napretkovom domu, održana “Večer izvorne pjesme i folklora”.

Nastupila su kulturno-umjetnička društva iz Boća, Zovika, Bijele i Gornje Skakave, te popularni izvođači izvornih pjesama.

“Ovakve manifestacije izvorne glazbe i folklora su tradicija našeg podneblja i evo već devet godina u sklopu “Frančeskovih dana” njegujemo i jednu ovakvu veče. Zadnjih godina pokušavamo da oplemenimo ovo veče tako da su ove godine, izvorna glazba, pjesma i ples na jednoj višoj razini u odnosu na prethodne godine”, istakao je Zvonimir Marić, realizator programa ove manifestacije.

Marić je najavio da su u nastavku “Frančeskovih dana”, već sredinom sedmice, predviđene dvije pozorišne predstave, i to u osnovnim školama u Zoviku i Bijeloj, a idućeg vikenda tradicionalni turnir u stonom tenisu koji je uvijek dobro posjećen.

Potom je predviđena, kako je dodao, i izložba slika “Slike naive”, u Gradskoj galeriji u Vijećnici.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.