Arhiva

Одржан централни митинг СНСД-а у Брчком

Савез независних социјалдемократа је вратио достојанство Републици Српској, рекао је вечерас у Брчком предсједник Милорад Додик на централној трибини СНСД у Брчком, на стадиону малих спортова „Блатуша”, на којој су представљени кандидати СНСД-а и предизборни програм.

Осим предсједника Додика на трибни су говорили и кандидаткиња за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, потрпедсједник СНСД Никола Шпирић, предсједник ОО СНСД Брчко Ђорђа Којић, кандидат за посланика у Народној скупштини Српске Љубиша Лукић и носилац изборне листе за Парламент БиХ Мирослав Миловановић.
Предсједник Додик је истакао да никада неће напустити Брчко.
“Афирмисали смо наше право да будемо своји на своме. Све обећано смо испунили и због тога с поносом долазимо пред вас. Републици Српској смо вратили достојанство и оно данас има своје пуно име и презиме. Брчко је заједничко власништво Републике Српске и Федерације БиХ и никада нећемо напустити и оставити наш дио власништва овдје у Брчком”, рекао је предсједник Додик.
Предсједник је нагласио да Република Српска има право на изјашњавање о самосталности.

“Срби имају двије државе Србију и Републику Српску. Ако Шкоти имају право да се изјашњавају о својој самосталности онда имамо и ми. У наредном периоду предложићемо план враћања надллежности које су одузете од Републике Српске на ниво БиХ. Срби имају право на своју историју. Ми знамо да играмо нашу игру. Никада нећемо напустити српски национални интерес”, рекао је предсједник.
Предсједник Милорад Додик је истакао да је глас грађана најјаче оружје.
“Република Српска дистрикту Брчко даје струју која је јефтинија за 40% него у Ф БиХ. То је наша обавеза према вама, држављанима Републике Српске. Ваш глас је највеће оружје које имамо. Ми хоћемо да се поштују институције. Мени треба политичка снага да би могао да афирмишем ставове Републике Српске. Позивам вас да гласате за СНСД и Жељку Цвијановић, јер Жељка зна шта је српски национални интерес. Не смијемо никада да се стидимо тога што смо Срби. Ми смо Срби и бранићемо наше национално достојанство. Ми никада нећемо одустати од наших интереса”, истакао је предсједник.
Кандидаткиња наше коалиције за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић је рекла да је глас за СНСД гаранција да ће се Српска питати.
“Побједа СНСД-а побједа је и Републике Српске и вас држављана Републике Српске, овдје у Брчко Дистрикту. Ваш избор је једноставан и зове се СНСД, Додик и Жељка. Захваљујући политици СНСД-а имамо своју кућу, Републику Српску. Са Додиком идемо у извјесну и сигурну будућност. Глас за СНСД је гаранција да ће се питати Република Српска. Наш политички циљ је чувати и сачувати наше”, рекла је Цвијановићева.
Цвијановићева је нагласила да су представници опозиције имали прилику да покажу шта знају.
“Не желим да се бавим нашим политичким противницима али желим само да кажем да су имали прилику да покажу шта знају. Они су за пољопривреду издвајали 23 милиона марака, а ми 93 милиона. Државаљни Републике Српске Брчко Дистрикта добиће средства из Фонда солидарности”, рекла је Цвијановићева.
Потпредсједник наше странке Никола Шпирић је истакао да је наш циљ да Српска буде држава.
“Сигуран сам да разумијете политичке поруке које вам шаље СНСД, Жељка и предсједник Додик. Ми се питамо колико ће бити БиХ. Наш циљ је што више да Република Српска буде држава, а што мање ентитет”, нагласио је Шпирић.
Кандидат за посланика у Народној скупштини Љубиша Лукић је рекао да СНСД води Српску правим путем.
“Два су пута којима може ићи Република Српска, један је овај кога води СНСД и Додик, а други је пут у авантуру са људима који су већ у претходном периоду развластили Републику Српску. Младен Иванић јесте кандидат Републике Српске, али уз Бошљачке гласове и њихову подршку. Један је СНСД, један је Додик и једна је Жељка Цвијановић. Републици Српској и Брчком то у овом тренутку треба”, рекао је Лукић.
Носилац изборне листе за Парламент БиХ из ове изборне јединице Мирослав Миловановић нагласио је да Влада Српске бирне о сваком држављанину Републике.
“Вјерујем да ћемо 12-ог бити сложни и јединствено свој глас дати СНСД-у, Жељки и Додику. Снагу СНСД-у дајате ви вашом подршком. Влада Републике Српске је отворила своју канцеларију у Брчком и брине о своме дијелу Брчког и сваком њеном држављанину”, рекао је Миловановић.
На централној трибини су представљени кандидати СНСД-а из Брчког Жељко Антић за Парламентарну скупштину БиХ и Славица Павловић, кандидат за Народну скупштину Републике Српске, те кандидати из осталих градова са изборне јединице два и шест.

Извор:БрчкоНаВези

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button