RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Profa donio u Brčko prvo seniorsko zlato sa BiH-nivoa u polumaratonu

Srđan Samardžić-Profa,atletičar Atletskog kluba „Kros“ iz Brčko distrikta BiH je u konkurenciji bh-atletičara juče pobijedio na Sarajevskom polumaratonu postigavši vrijeme od 1 sat 12 minuta i 14 sekundi.

– Konkurencija je bila jaka.Ispred mene su u cilju bili samo Kenijac Stenli i dvojica Mađara a nekoliko minuta iza mene naši polumaratonci Bojan Čubrilo i Zaim Šuman,- kaže Samardžić u izjavi za Radio Brčko pojašnjavajući da je na Sarajevskom polumaratonu nastupilo preko hiljadu takmičara iz petnaestak zemalja.

Brčak Samardžić će za nekoliko dana trčati na 3 hiljade metara kao pozajmica Atletskom klubu Zenica a što će mu dobro doći kao još jedan test pred Zagrebački polumaraton za koji se duže vrijeme sprema.Prije Zagrebačkog polumaratona budući profesor će,kako kaže, pripremiti nekoliko ispita na četvrtoj godini Fakulteta fiizičke kulture u Banja Luci.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Видовданска трка – двадесет први пут

Admir Kadrić

20-tu Vidovdansku trku osvojili Etiopljanka i Kenijac

Admir Kadrić

Katarina Jovanović – novo ime brčanske atletike

Admir Kadrić