RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Одржана обука чланова Владе о електронским сједницама

Представници фирме “Ланако” одржали су данас у Градској вијећници обуку за чланове Владе Брчко дистрикта БиХ и овлашћене предлагаче тачака дневног реда у оквиру имплементације пројекта “е-влада”. Пројекат успостављања електронских праћења сједница Владе, за који је Влада раније дала сагласност, имплементира се у Брчко дистрикту БиХ као реформски пројекат из области е-управе.

“Циљ обуке је да се по угледу на Федерацију БиХ и Републику Српску и у Брчком успостави електронски систем одржавања сједнице Владе. Омогућено нам је да реализујемо један овакав пројекат који ће допринијети бољем, бржем и квалитетнијем функционисању саме Владе. Систем за електронско праћење сједница Владе треба да олакша рад свима који учествују у раду Владе, од припреме и кандидовања материјала, преко припремања дневног реда и уврштавања материјала, до прегледа материјала и гласања”, истакао је секретар Владе Брчко дистрикта БиХ Давор Шолаја.

Он је додао да ће иста обука бити организована 21. и 22. децембра за државне службенике, те да до краја године треба да буде одржано тестирање система е-сједница, чиме ће бити завршене едукације. Шолаја је нагласио да тренутно у Секретаријату Владе постоји проблем због мањка људи који би пратили овај посао, те да се у буџету за 2018. годину планирају додатна три радна мјеста за ове потребе, након чега би електронске сједнице Владе, као нови систем одржавања сједница, требале да заживе у пуном капацитету.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.