RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Olakšice u radu sa strankama u Vladinom Odjelu za javni registar

Odlukom od 1. marta a praktično do danas u Odjelu za javni registar uvedene su olakšice koje će znato olašati rad sa strankama i građanima pružiti kvalitetniju i bržu uslugu.

Novine u olakšicama kod rada sa strankama ogledaju se u dostupnosti obrazaca potem portala vlade prilikom čega građani mogu sebi printati gotove obrasce i tako izbjeći čekanje u redu i znatno uštedjeti vrijeme, naznačila je Cvijeta Tanasić, šefica Odjela za javni registar.

Takođe smo uveli i produženo radno vrijeme tako da sada radimo sa strankama od 07.30 do 20.00 časova, s tim što zadnji radni sat ne primamo zahtjeve, pojasnila je Tanasić. Obzirom da očekujemo  25.000 zahtjeva za izdavanjem novih ličnih karata i da imamo zahtjeve za izdavanjem 21.000 uvjerenja o državljanstavima F BiH i RS, mislimo da će ove novine znatno efikasnijim učiniti naš rad, kazala je Tanasić.

Trenutno se na izdavanje lične karte čeka 14 dana, zahtjev za izdavanje državljanstva Republike Srpske čeka se oko mjeseca dana, dok se za izdavanje državljanstva Federacije BiH čeka oko 2,5 mjeseci, napomenula je još Cvijeta Tanasić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.