RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Raspisan tender za krpanje udarnih rupa u Brčkom

Usljed pojave novih udarnih rupa, naročito na magistralnim cestama kroz grad, J.P. Putevi Brčko je pri kraju okončavanja tenderske procedure kako bi se ovaj probelm što brže riješio. Rizo Čivić, zamjenik direktora J.P. Putevi Brčko je naznačio da je za ove namjene, kao i za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije u Brčko Distriku, namijenjeno oko 2 miliona KM.

Pošto je po pitanju saobraćaja Distrikt podijeljen na tri zone, za zonu Grad je planirano 555.000 KM, Zapad- 485.000 i Istok- 516.000 KM, naznačio je Čivić i dodao da ova sredstva nisu dostatna, ali će problem sa novim udarnim rupama na asfaltu brzo biti riješen. Prioritet će biti na udarnim rupama u gradu jer imamo oštećenje kolovaza zbog prekomjernog opterećenja protoka teških vozila, a problem će u cjelosti biti riješen stavljanjem u funkciju obilaznice oko Brčkog čija I faza treba da starta ove godine, napomenuo je Čivić.

Sem krpanja udarnih rupa na asfaltu, takođe veliku pažnju tokom cijele godine J.P. Putevi posvećuje nasipanju i održavanju makadamskih cesta u Distriktu u dužini od 130 km, kazao je još Rizo Čivić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.