RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Omladinski centar “Vermont” Brčko realizuje četiri projekta

Omladinski centar “vermont” ove godine u planu ima realizaciju četiri projekta, koji se uglavnom finansiraju inostranim vladinim i nevladinim sredstvima.

“Jedan od projekata je „Zapošljavanje mladih u Brčko Distriktu BiH“”, kazao nam je Damir Radenković, direktor „Vermonta“ Brčko i dodao da su u projekat još uključeni Vladini Odjeli za obrazovanje i Privredni razvoj, sport i kulturu, privrednici, Sindikat, Udruženje poslodavaca, Privredna komora, Zavod za zapošljavanje, učenici osnovnih i srednjih škola, te studenti koji će biti medijatori projekta.

Damir Radenković

Trenutno se prave sekcije u osnovnim školama kako bi se dala podrška ovom projektu.

Cilj projekta zapošljavanja mladih u Brčko Distriktu je karijerno obrazovanje kako bi se dobili profili zanimanja za koje je moguće pronaći posao na domaćem tržištu rada.

Završetak projekta Zapošljavanja mladih planiran je za oktobar ove godine.

Vermont, inače, zapošljava 11 mladih osoba koji rade puno radno vrijeme.

Godišnje u prosjeku za svoje projekte brčanski “Vermont” utroši između 400.000 i 500.000 KM. “Vermont” je osnovan 1993. godine i do sada je realizovao oko 400 različitih projekata, s težištem na raznim vrstama pomoći mladoj populaciji Brčko Distrikta i šire.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!