RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Oštećenja na dvije dizalice neće poremetiti plan poslovanja

Olujno nevrijeme koje je protekli mjesec zadesilo Brčko Distrikt nanijelo je velike štete i na dvije portalne dizalice u JP “Luka Brčko” bez kojih je nemoguće normalno funkcionisnaje ove firme za pretovar lučkih roba.

Prilikom olujnog nevremena došlo je do pomjeranje iz tračnica obje lučke portalne dizalice. Alija Osmanbašić, zamjenik direktora “Luke Brčko” je za “Radio Brčko” kazao da je do havarije došlo 16. septembra u noćnim satima, a odmah sutradan je pristupljeno popravci i sanaciji kvarova, zahvaljujući pomoći firme iz Sarajeva koja je priskočila u pomoć.

Druga dizalica, koja je takođe oštećena, zahtijeva dužu i temeljitiju popravku, a očekuje se da u narednih 10 do 15 dana i ova dizalica bude u funkciji.

“Sreća u nesreći je što je za vrijeme popravke lučkih dizalica koje nisu mogle biti u funkciji, bio nizak vodostaj Save, tako da su sem materijalne štete na dizalicama, izbjegnuti gubici u poslovanju i normalnom funkcionisanju “Luke Brčko”, naglasio je Osmanbašić.

Pošto se popravka druge dizalice radi po segmentima, a u pitanju je veće oštećenje, nemoguće je u ovom momentu imati precizan iznos materijalne štete na oštećenim portalnim dizalicama u brčanskoj Luci.

„Po pitanju poslovnog plana J.P. “Luka Brčko” za 2017. godinu, mi ne očekujemo da će ovi kvarovi na dizalicama uticati na naš poslovni rezultat, pošto se to desilo u vrijeme niskog vodostaja, kada inače rijeka Sava nije plovna i kad nam ne dolaze brodovi. Mi ubrzano radimo na popravci kvarova. Dolazi nam kišni period, povoljan vodostaj Save i mislim da ćemo vrlo brzo sanirati kvarove i nastaviti sa normalnim radom“, naglasio je još Osmanbašić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!