RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Osumnjičenom za pokušaj ubistva jednomjesečni pritvor

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta, Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 39-godišnjem S.S. iz Brčkog osumnjičenom da je 1. decembra hicem iz pištolja pokušao ubiti A.I.

Nakon što je ispitan u Tužilaštvu, prema osumnjičenom, je predložen pritvor zbog opasnosti da bi mogao uticati na svjedoke ili uništiti tragove važne za krivični postupak i dovršiti pokušano krivično djelo. Na današnjem ročištu za određivanja pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva u cjelosti, ocijenivši ga osnovanim iz svih razloga navedenih u prijedlogu, pa je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana. Rješenje o određivanju pritvora odmah je izvršeno iako osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo ovu sudsku odluku pobijati žalbom.

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH otvorilo je istragu protiv S.S. iz Brčkog zbog sumnje da je 1. decembra 2017. godine oko 22,30 sati u ulici Suljagić Sokak hicem iz pištolja, za koji ne posjeduje važeću ispravu o oružju, pokušao lišiti života A.I. Sumnja se da je S.S. tu sačekao oštećenog, prišao mu u neposrednu blizinu i fizički nasrnuo na njega, pa je u namjeri da ga liši života ispalio najmanje jedan metak u predio trbušnog zida oštećenog.

Po određivanju pritvora prema osumnjičenom Tužilaštvo Brčko distrikta BiH  nastavlja istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje krivičnih djela ubistva, u pokušaju,  te  neovlaštene nabavke, držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.