RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Отворен асфалтирани пут у Туфегџићима

Замјеник градоначелника, др Анто Домић и потпредсједник брчанског Парламента, Ивица Филиповић, заједно са Ивом Туфегџићем из истоименог села отворили су данас новоасфалтирани пут у овом насељу дужине око 300 метара.

Поздрављајући окупљене становнике овог насеља, др Домић је рекао да је афалтирање пута израз бриге владајуће структуре за све становнике на територији Дистрикта како би им се обезбиједили што повољнији услови за живот и останак на овим просторима.

„Такође, обавезни смо да стварамо друге претпоставке у смислу подстицајних мјера у пољопривреди и привреди, те у сфери социјалне бриге како би наши људи овдје видјели своју перспективу и не би долазили у искушење да напуштају ове просторе. У том смислу треба гледати и изградњу овог пута на основу захтјева мјештана који смо ми разумјели и успјели смо овај пројекат реализовати“, истакао је др Домић.
За потпредсједника брчанског Парламента, Ивицу Филиповића, отварање овог пута је свједочанство да Хрватска демократска заједница води рачуна о цијелом простору Брчко дистрикта гдје живе Хрвати и покушава да им осигура што квалитетнији живот.

„Такође свједочимо да се и посланички амандмани кроз грантове користе на исправан начин. Асфалтирање ове дионице из капиталног буџета показује да ти посланички грантови нису отишли у маглу како се то жели да прикаже, већ се буџетски новац троши веома квалитетно“, нагласио је потпредсједник Филиповић.

Асфалтирање овог пута, Иво Туфегџић, види као испуњење сна многих генерација становника овог насеља.

“Након 70-80 година дочекали смо асфалт који ће свима нама, посебно дјеци, омогућити много пристојније услове за живот. Посебно је било тешко зими и када је кишно вријеме јер смо дјецу до школе морали возити тракторима. Сада је много љепше и за село и за засеок Туфегџићи“, рекао је Туфегџић, изражавајући истовремено велику захвалност челним људима ХДЗ-а, Анти Домићу и Ивици Филиповићу.

Свечаност отварања пута коме су присуствовали посланици и чланови Владе брчанског ХДЗ завршена је пригодним коктелом који су организовали мјештани.

За асфалтирање овог пута из капиталног буџета Брчко дистрикта издвојено је 27.000 конвертибилних марака, сазнали смо у Пододјељењу за путеве.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.