RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Parlament o dodjeli grantova na narednoj sjednici

Predsjedici klubova zastupnika brčanskog Parlamenta su na pripremnom sastanku utvrdili prijedlog dnevnog reda za naredno redovno skupštinsko zasjedanje koje će biti održano iduće srijede, 11. oktobra.

Parlamentarna većina je uspjela usaglasiti stavljanje na dnevni red Izmjena i dopuna  zakona o budžetu Distrikta kojima se usvajanje ovog temeljnog finansijskog dokumenta ograničava na kraj prvog kvartala odnosno do konca marta mjeseca za tekuću godinu.

«Izmjene je predložio gradonačelnik, a u dnevni red smo uvrstili i izmjene i dopune Zakona o javnim preduzećima, kao i vrlo važne Odluke o esencijalnoj listi lijekova i to kad je riječ o korisnicima stalne socijalne pomoći jer smo u poziciji da, i na ovaj način, pomognemo jednoj od najugroženih kategorija stanovništva u Distriktu», rekao je predsjednik brčanske Skupštine, Esed Kadrić.

U dnevnom redu se našla i rasprava o dopisu Pravobranilaštva, a u vezi sa izdvajanjem budžetskih sredstava za grantove, sa preciznim podacima Direkcije za finansije, kao i set Odluka o javnom interesu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!