RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U nedjelju započinju “Dani bošnjačke kulture”

Bošnjačka kulturna zajednica “Ihlas” Brčko distrikta BiH po šesti put organizuje Međunarodnu manifestaciju pod nazivom “Dani bošnjačke kulture Brčko 2017”.

Manifestacija će započeti u nedjelju 8. oktobra, promocijom knjige “Stari zanati”, autora Mehmeda Meše Pargana.

Mirhad Golić, predsjednik “Ihlasa” istakao je da, Bošnjačka kulturna zajednica “Ihlas” radi na očuvanju tradicionalne bošnjačke kulture, te da je posjećenost ove manifestacije veoma dobra svake godine, jer je sadržaj koji nude građanima itekako zanimljiv.

Član Upravnog odbora “Ihlasa”, Sead Golić, istakao je da će osim spomenute knjige, biti promovirana i knjiga “Leptir”, autorice Razije Čolaković.

Također i ove godine, kako je dodao, planirano je veče folklora, zatim veče sevdaha i narodne muzike “Beharom sam Bosnu okitio”, izložba 40 fotografskih mapa “Bosna i Hercegovina kroz vijekove”, autora Emira Isovića, kao i izložba fotografija članova fotografske sekcije “Ihlasa”, pod nazivom “Brčko kroz foto objektiv”.

U saradnji sa Udruženjem žena Bošnjakinja, planirana je i postavka rukotvorina i radova ove organizacije, kao i prezentacija tradicionalnih jela sa prostora Brčko distrikta BiH.

“Dani Bošnjačke kulture Brčko 2017”, organizuje se pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.