RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Parlamentarna većina će analizirati rad brčanske Vlade

Održavanje političke stabilnosti i atmosfere kontinuiranog dijaloga,  pronalaženja zajedničkih prihvatljivih riješenja za sve, te zajednički rad na osiguravanju investicija radi intenzivnijeg zapošljavanja mladih, osnovni je zadatak Parlamenta i tokom ove godine.

«Pored toga mi iz Parlamenta moramo stvarati još povoljnije zakonske preduslove za investiranje u razvoj privrede, i zapošljavanje u čemu ključnu ulogu ima Vlada, odnosno šefovi odjeljenja. Kad je riječ o radu šefova odjeljenja smatram da  svi nisu zavrijedili «prolaznu ocjenu», za dijelovanje u prošloj godini, pa će Parlamentarna većina, od gradonačelnika vrlo brzo tražiti preciznu analizu u ovom kontekstu i spram iskazanog se decidno odrediti», rekao je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

Oni šefovi odjeljenja iza kojih nisu, adekvatni i sasvim mjerljivi rezultati, maksimalno ću se založiti da ne ostanu na tim pozicijama, bez obzira koja ih je parlamentarna stranka predložila, precizirao je Kadrić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.