RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Gradonačelnik Milić danas predstavlja program proslave Dana distrikta

Gradonačelnik Distrikta Siniša Milić, tokom današnjeg dana, će na pres konferenciji javnost upoznati sa kompletnim Programom obilježavanja osamnaest godina od formiranja Brčko-Distrikta BiH.

Takozvane «osmomartovske svečanosti» obuhvataju  kulturno sportske manifestacije koje će se odvijati tokom cijelog narednog mjeseca. Kao i ranijih, i ove godine je težište stavljeno na Svečanu akademiju koja će biti održana osmog marta, tačno u podne, u gradskom Domu kulture. Akademiji će prisustvovati brojne zvanice iz domaćeg i političkog života, te predstavnici međunarodne zajednice koji dijeluju u BiH.

Pored toga, centralni događaj iz domena kulture je koncert grupe «Zabranjeno pušenje», koji će u središtu grada biti održan 7. marta sa početkom u 21 sat.

Među najznačajnije događaje iz domena sporta svakako spada «Noć boksa», ali i dvostruko finale odbojkaškog Kupa BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji, planirano 10. i 11. marta u dvorani Gimnazije. Kao i ranije, ulaz na sve osmomartovske manifestacije je slobodan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.