RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Počelo asfaltiranje obilaznice

Na obilaznici oko Brčkog asfaltirani su prvi kilometri puta, tačnije završen je asfalt u dva sloja na naputnjaku Ražljevo, kao i asfalt sa pristupnim putevima zajedno sa ivičnjacima.

Projekt menadžer za izgradnju obilaznice u JP “Putevi” Brčko Bojan Delić, kazao je da na ovom prvom objektu koji je asfaltiran, slijede postavljanje ograde i rasvjete na mostovima, čime bi taj naputnjak mogao biti pušten u saobraćaj nakon što se završi tehnički pregled objekta.

Prema njegovim riječima, aktivno se radi i navođenje drugog sloja tampona na cijeloj trasi, kao i na izradi linijske odvodnje, a što se tiče objekata aktivno se radi na najdužem mostu “Pruga”.

“U planu je da se do početka zime urade i ivičnjaci na raskrsnicama Gredice i Gorice, da se asfaltiraju dionice gdje je pripremljen drugi sloj tampona u usjecima, kao i naputnjaci Barice i Grbavica. Pozicije bušenja šipova su završene. Od dinamike koju smo postavili već ispunjavamo određene stvari”, dodao je Delić.

Kako je dodao, u slijedećoj godini što se tiče JP “Putevi”, tehnološki sve može biti završeno kada je riječ o obilaznici, međutim postoji mnogo strana koje su uključene u ovaj projekat od kojih zavisi da li će on biti završen na vrijeme.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.