RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Мост у Крепшићу биће завршен до 25. децембра

Радови на изградња новог моста у Крепшићу вриједности 692.000 конвертибилних марака који су започети 25. септембра требали би бити завршени 25. децембра ове године, сазнали смо од Раденка Црногорца, директора “Приједор путева”, предузећа које гради овај значајни инфраструктурни објекат на магистралном путу Брчко-Бања Лука.
„До сада су извршени радови на конструкцији моста и, у наредна два дана, очекујемо бетонирање плоче моста. Паралелно са тим радовима вршимо нивелацију саобраћајнице. Распонска конструкција моста са двије саобраћајне траке и двије пјешачке стазе износи 17 метара. Истовремено смо радили на уређењу постојећег канала. У комплетан пројекат уграђено је више хиљада кубних метара насипног материјала, камена, те више стотина кубних метара бетона и неколико стотина тона арматурног жељеза“, прецизирао је директор Црногорац.

Бојан Делић, грађевински инжењер у јавном предузећу „Путеви Брчко“ које је инвеститор радова изразио је задовољство квалитетом и динамиком радова на мосту.

„Завршено је армирање распонске конструкције, урађени су сви компликовани послови који се тичу темеља и који могу да утичу на нови проток подземних вода јер се ради о каналу. Радови на регулацији канала условљени су евентуалним падавинама. Ми очекујемо да радови на мосту буду завршени у уговореном року“, нагласио је Делић.

Пројекат изградње новог моста у износу од 65.000 марака платила је Републике Српска. Стари мост срушила је водена стихија током поплава у љето 2014. године.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.