RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Počelo drugo polugodište u školama u RS

Nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj (RS) počela je danas.

Za učenike osnovnih škola nastava u drugom polugodištu bit će završena najkasnije 19. juna, a za đake završnog razreda do 5. juna.

Entitetska ministrica prosvjete i kulture Natalija Trivić izrazila je opredjeljenje za razvoj predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja u RS.

Podsjetila je da je u toku niz aktivnosti na inoviranju nastavnih planova i programa, digitalizaciji udžbenika, stručnom usavršavanju vaspitno-obrazovnih radnika, kao i jačanju povezanosti obrazovanja s tržištem rada.

– Naš cilj je izmjena saznavanja sa koncepcije poučavanja na koncepciju učenja i sticanje znanja koje će učenicima koristiti u daljem školovanju i radu, te olakšati im budući put do zaposlenja – navela je Trivić.

Za učenike srednjih škola nastava u drugom polugodištu završava se 10. juna, a umjetničkih škola 3. juna.

Đaci završnih razreda idu na nastavu do 13. maja, a umjetničkih škola do 20. maja 2020. godine.

Proljetni raspust traje od 13. do 17. aprila 2020. godine.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.