RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Početkom nove godine popuna 119 pozicija u obrazovanju

Nakon raspisanog konkursa u avgustu, a po okončanju svih zakonskih procedura, plan je da se početkom nove godine na posao u obrazovnim institucijama Brčko Distrikta nastavnim kadrom popuni 119 pozicija na određeno i neodređeno vrijeme.

Senad Osmanović, šef Odjela za obrazovanje rekao je da se na konkurs za 119 pozicija prijavilo preko 1.000 kandidata od čega će na naodređeno vrijeme biti primljeno 36, a na određeno vrijeme 83 kandidata.

Oko 50 posto posla u vezi intervjuisanja kandidata već je okončano.

Najviše interesa je iskazano za razrednu nastavu i pozicije stručnih saradnika, odnosno pedagoge i psihologe.

“Konkursna procedura će biti završena u narednih 20-ak dana, a rješenja za 119 kandidata koji budu odabrani treba da budu gotova do kraja godine”, precizirao je Osmanović.

U odnosu na prethodne, ova školska godina je počela bez ikakvih problema, a zahvaljujući prije svega popuni nastavnim kadrom po osnovu ugovora o povremenim i privremenim poslovima.

Prijevoz učenika je riješen potpisivanjem trogodišnjeg ugovora sa firmom Konzorcij „Laser- Krajnović“.

“Što se tiče grejne sezone potpisan je okvirni sporazum, a na zalihama imamo naftnih derivata otprilike do završetka prvog polugodišta”, napomenuo je još Osmanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!