RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Počinje drugi ciklus edukacija

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske vlade nastaviće sa edukacijama poljoprivrednih proizvođača i to na način da eksperti za pojedine oblasti, dolaze upravo u njihove mjesne zajednice.  Predavanja će biti održana u MZ Ražljevo, Gornji Zovik, Brka, Bukvik, Bijela i Gornji Rahić.

«Pored tema iz prvog ciklusa predavanja kao što su one o zaštiti od korova, uzgoju mangulice, aflatoksinu u mlijeku, agrotehnikama sjetve kukuruza, ovaj ciklus ima će i novu oblast o povoljnosti kreditiranja u poljoprivredi», rekao je šef odjeljenja Dževdet Šahović.

Ciklus edukacija starta u srijedu 9. i trajaće do 22. aprila.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.