RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Podrška Bajramskom turniru u futsalu

Predsjednik brčanskog Parlamenta, Esed Kadrić i zastupnik dr Zijad Nišić, jutros su o značaju i tradiciji Bajramskom malonogometnog turnira, razgovarali sa članovima Organizacionog odbora ove manifestacije koja se po petnaesti put organizuje u Distriktu.

«Prvi turnir smo organizovali u istom terminu, tada je bio Bajram, na njemu je učestvovalo svega nekoliko ekipa, a danas ih očekujemo više od 80 i preko 800 igrača u kategorijama svih uzrasta. Za nagradni fond  vrijedan više od 10.000 maraka takmičiće se, osim ekipa iz BiH, i sastavi iz zemalja regiona, a od sutra do 5. januara, u dvorani Ekonomske škole očekujemo odličan fudbal», rekao je, u ime Organizacionog odbora, Senad Bešić, koji se još jednom zahvalio Skupštini i brčanskoj Vladi na podršci Bajramskom malonogometnom turniru.

Sam događaj ocijenjen je kao jedan od značajnijih u oblasti sporta, za Distrikt. «Turnir ima poseban značaj za razvoj fudbala, te uključivanje osnovnoškolaca u sport uopšte, a posebno futsal jer prije svega vjerujem da su dobri sportisti i dobri ljdi, što svemu daje posebnu dimenziju», istakao je predsjednik Skupštine Distrikta, Esed  Kadrić.

Inače, susret je iskorišten i za analizu stanja kad je fudbal uopšte u Distriktu u pitanju, što uključuje i projekte Gradskog stadiona, te multifunkcionalne sportske dvorane.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.