RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Skupština Distrikta usvojila privremenu Odluku o finansiranju

Brčanski Parlament, u popodnevnom dijelu rada, apsolvirajući sve tačke sa 22. redovne sjednice usvojio je Odluku o privremenom finansiranju institucija i javnih službi Distrikta, za period janur-mart 2018. godine.

«Odluka je okvirno teška 45 miliona maraka i biće dovoljna za finansiranje neophodnih aktivnosti u periodu do usvajanja budžeta za narednu godinu», rekao je direktor brčanske Direkcije za finansije, Mato Lučić.

Osim toga, Parlament je prihvatio i Prijedlog mjera za sanaciju i korekciju radova na zgradi brčanske Policije, naloživši Vladi Distrikta da, u narednom budžetu, predvidi neophodna sredstva za ovaj posao, ali i utvrdi odgovornost onih koji su doveli do zastoja cijelog projekta, te u skladu s tim obavezu da nadoknade štete po budžet. Rok za ovu aktivnost je 90 dana.

Parlament je inače, većinom glasova, prihvatio Izmjene i dopune Zakona o zastupnicima, te onaj o naknadama i platama zastupnika u Skupštini Distrikta.

Na samom početku večerašnje sjednice analizirana je, na prijedlog zastupnika HSS-a Peje Mendeša, Informacija o stanju u južnom dijelu Distrikta, u kontekstu posljedica nedavnog olujnog nevremena, no bez konkretnih zaključaka po ovom pitanju.

Prema najavama, postoji mogućnost, do kraja ove godine, da Parlament još jednom zasjeda. «Vjerovatno ćemo održati još jednu vanrednu sjednicu koja će se odnositi na takozvani tehnički rebalans budžeta, a ticaće se nekih od započetih infrastrukturnih projekata», naglasio je predsjednik Skupštine Distrikta, Esed Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!