RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Policija Brčko Distrikta pojačala kontrolu saobraćaja

Policija Brčko Distrikta u proteklim je danima pojačala kontrolu saobraćaja na putevima u Brčko Distriktu. Sem preventivnih, policija izriče i kaznene mjere za prekšioce u saobraćaju.

Tokom pojačane kontrole vozila i vozača Policija Brčko Distrikta u proteklih pet dana iz saobraćaja je isključila tridesetdevet vozača i vozila. Kontrola je pojačana i kod posjedovanja zimske opreme.

Kod 23 vozača utvrđeno je da voze pod uticajem alkohola, 11 je slučajeva upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok su u pet slučajeva vozači upravljali vozilima kojima je istekla registracija.

“Kazne za ovu vrstu prekšaja kreću se od 100 do 400 KM, a izriču se i kazneni poeni”, pojasnio je Dr. Halid Emkić, portparol brčanske Policije.

Sem sankcija, policija djeluje i preventivno, a statistika bilježi samo kontrolisane vozače i vozila, tako da je broj prekršilaca u saobraćaju na putevima Brčko Distrikta sigurno veći.

Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika, ali i inače, policija je pozvala sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.