RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Političari se trebaju ugledati na građane u Distriktu

Tradicionalni prijem kojim se obilježava završetak kalendarske godine za poslovne ljude, predstavnike ovdašnjih institucija i nevladinog sektora, upriličili su sinoć čelni ljudi zakonodavne i izvršne vlasti Distrikta.

Zajednička izjava predsjednika Skupštine, gradonačelnika i njegovog zamjenika bila je da, dvije hiljade i sedamnaestom godinom, ne mogu biti previše zadovoljni, ali ni nezadovoljni, te da je ključan segment odnosno politička stabilnost, unatoč turbulencijama, očuvana.

«Ova godina je praktično bila usmjerena na pripremu značajnih projekata u koje će, kroz kapitalni budžet u 2018., biti investirano više od 20 miliona maraka. A  ukoliko se, u narednoj godini, mi iz vlasti ugledamo na obične građane odnosno ako, kao oni, budemo funkcionisali sa više međusobnog povjerenja, napredak Distrikta će, u svakom pogledu biće uočljiviji», rekao je gradonačelnik Brčkog, Siniša Milić.

Prijemu je, inače, prisustvovalo oko 200 zvanica, poslovnih ljudi, predstavnika institucija i nevladinog sektora, te čelnici sve tri vjerske zajednice u Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.