RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Usvojen i drugi rebalans budžeta Brčko Distrikta BiH

Zatupnici u brčanskom Parlamentu, na okončanoj vanrednoj sjednici, usvojili su drugi rebalans budžeta Distrikta za tekuću godinu u iznosu od 5,3 miliona KM, čime ukupan budžet za tekuću godinu okvirno iznosi 247 miliona maraka.

Nakon kraćih diskusija, u kojima su uglavnom učestvovali predstavnici opozicije, i to kroz upite zašto se samo u petnaestak dana po drugi put rebalansira budžet Distrikta, sa 19 glasova za, 2 protiv i 1 suzdržan, prihvaćen je predloženi rebalans.

«Rebalansirani iznos usmjeren je ka 163 projekta iz kapitalnog budžeta i to uglavnom iz 2015. godine čiji rok važenja ističe sa krajem ove godine. Ovim izglasavanjem je, 5.300.000 maraka iz kapitalnog dijela budžeta 2015. i 2016. godine i dalje operativan», kazao je, u ime predlagača, direktor brčanskog Trezora, Osman Osmanović.

U svakom slučaju, brčanski Paralament je, za ovu godinu okončao rad. Očekuje se da zastupnici u klupama ponovo budu u drugoj polovini narednog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.