RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Poljoprivrednici iz Federacije i RS žele zajedno djelovati

Inicijativni odbor, koji čine predstavnici Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH i Udruženja poljoprivrednika RS, najavio je danas u Sarajevu formiranje Udruženje poljoprivrednika na državnom nivou.

Predsjednici entitetskih Udruženja Nedžad Bićo i Vladimir Usorac, ukazali su na potrebu formiranja takvog Udruženja, zbog, kako navode, odstranjivanja “lažnih od pravih poljoprivrednika”, te zaobilaženja politike.
Kažu da time žele da izjednače uslove za dobijanje novčanih podsticaja za poljoprivredu.

Sljedeci korak je, naveli su, definisanje ciljeva i ciljnih grupa koje bi bile u sastavu Udruženja, a to su poljoprivredni proizvođači, posebno, mladi ljudi do 40 godina. Takođe, navedeno je da bi se na taj način lakše dolazilo do neophodnih novčanih sredstava.

Izvor/BHRT
FOTO/Tatjana Drljić/BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Словенија: Транзит без ограничења до 15. августа, привредници и превозници морају да се вакцинишу

Radio Brčko

FBiH: U naredni utorak protest poljoprivrednika zbog neusvajanja budžeta

Radio Brčko

Brčanski čelnici vlasti i predstavnici poljoprivrednika Distrikta danas razgovarali o teškoj situaciji u agraru

Admir Kadrić