RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održan sastanak poljoprivrednika i aktivista omladinskog centra “Vermont”

Na incijativu OC „Vermonta“ u prostorijama Gradskog omladinskog centra dana 28.12.2021. godine održan je sastanak sa poljoprivrednicima Brčko distrikta BiH. Povod sastanka je bio predstavljanje izvještaja podsticaja u poljoprivredi za 2020. u odnosu na 2019. godinu.

Poljoprivredni proizvođači su upoznati sa trenutnim stanjem i planiranim aktivnostima OC „Vermont“-a sa posebnim osvrtom na novi Pravilnik o načinu i uslovima za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji kada je u pitanju Brčko distrikt BiH.

Na sastanku su saslušani problemi poljoprivrednika i dogovoreni su naredni koraci koje OC „Vermont“ može da preduzme kako bi se isti rješili.

Omladinski centar „Vermont“ će nastaviti sa ovakvim sastancima i u narednom periodu a sve u cilju boljeg položaja poljoprivrednika Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Siniša Milić pružio podršku prijedlozima grupe “Za transparentno finansiranje neprofitnih organizacija iz budžeta Brčko distrikta“

Radio Brčko

Брчко: Пољопривредници траже регресирану нафту и гнојиво

Vladimir Matijević

Brčko: Gradonačelnik Milić primio delegaciju Svjetske banke

Mirsad Arnautović