RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Porez na nekretnine naplaćen u iznosu od 99 posto

Planom Poreske Brčko Distrikta BiH zaključno sa 31. decembrom, trebalo je naplatiti 1,6 miliona KM od poreza na nekretnine.

Prema riječima Miodraga Trifkovića, direktora Poreske uprave Brčko Distrikta, za 12 mjeseci prošle godine naplaćeno je 1 milion i 570.000 KM, što je statistički gledano oko 99%, i to je dobar rezultat.

Plan naplate poreza na nekretnine za ovu godinu biće nešto uvećan u odnosu na prethodnu.

Građani, mada nezadovoljni generalnim ekonomsko- socijalnim stanjem u društvu, ipak redovno izmiruju svoje obaveze, pa tako i porez na nekretnine.

Porezom na nekretnine u Brčko Distriktu obuhvaćena su fizička lica, preduzetnici i pravna lica, a porez se ne plaća na poljoprivredno zemljište i šume.

“Za one građane koji ne izmire svoja dugovanja po osnovu zakonske obaveze plaćanja nekretnina čiji su vlasnici, za period koji je duži od godine ili više, biće primijenjene odredbe Zakona o nekretninama, od opomene pa do pljenidbe”, napomenuo je Trifković.

Plan naplate poreza na nekretnine u Brčko Distriktu za ovu godinu biće nešto uvećan u odnosu na prethodnu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.