RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Nakon kratkog odmora odbojkašice “Jedinstva” punom parom započele pripreme

Odbojkašice Ženskog odbojkaškog kluba BIMAL-JEDINSTVO Brčko (član Premijer lige BiH) završile su novogodišnji blic odmor. Prošao je i prijelazni rok u kojem je uprava kluba vratila raniju odbojkašicu “Jedinstva”, Sonju Milanović.

Po riječima Saše Grekulovića, sportskog direktora Kluba Sonja je do 2012. igrala za “Jedinstvo”. Put je vodi na Little Rock koledž u SAD. Poslije igra za “Spartak NIS” iz Subotice, a onda u Italiji za “LPM” u Mondovi. Ova odbojkašica igra na poziciji korektora i primača serve.

Sasvim je izvjesno da će pomoći u ovom drugom dijelu prvenstva i play offu, te da će dati svoj puni doprinos u KUP-u BiH i doigravanju za prvaka države. Grekulović naglašava da je Uprava sa Anom Gajić i Žanom Dragutinović potpisala novi ugovor, obje igraju srednjeg blokera, te da predsjednik Upravnog odbora Esad Omerhodžić ispunjava sve želje i potrebe Kluba, šefa stručnog štaba Smajila Pezerovića, a time se pojačava ekipa i snažnija ulazi u završnicu sezone.

Treneri Smajil Pezerović i Mirsad Elezović će imati danas (srijeda) prvi radni dan. Odrađena je teretana, a u 16 sati je trening u dvorani brčanske Gimnazije. Po ranijoj izjavi trenera Pezerovića, čija ekipa na odigranim utakmicama elitnog društva ženske BiH odbojke nije izgubila ni seta i vodeća je na tablici, raditi će se dva puta svaki dan.

Već trećeg dana čista tehnika. Uporan i marljiv rad je osmišljen sa ciljem da ŽOK BIMAL-JEDINSTVO spreman dočeka 10. januara utakmicu 1/16 finala  CEV KUP-a sa odbojkašicama iz talijanskog grada Vareze ekipom BUSTO ARSIZIO.

Poslije ove utakmice je 19.01.2018. nastavak regularnog prvenstva i gostovanje u Mostaru.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.