RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Povećanje plata zaposlenima u zdravstvu

Menadžment Javne zdravstvene ustanove “Zdravstveni centar Brčko” predvidio je u Finansijskom planu za ovu godinu povećanje plata zaposlenima u zdravstvu u iznosu od 10 odsto.

“Na ovakav potez smo se odlučili jer plate zdravstvenih radnika nisu povećavane još od uspostave Distrikta”, kazao je dr. Dušan Stokić, zamjenik direktora ove ustanove.

Dodatni razlog za povećanje plata je i što sve veći broj ljekara i medicinskog osoblja napušta ove prostore zbog niskih primanja i odlazi u inostranstvo.

“U ljekarski kadar se mora dugoročno ulagati, obezbijediti značajna sredstva za specijalizacije, te povećati njihova primanja ukoliko želimo imati stručne ljekare i kvaliteno zdravstvo u Distriktu”, kazao je dr. Stokić.

On je dodao da je Fond zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta takođe već povećao plate svojim zaposlenicima.

U brčanskom zdravstvu zaposleno je oko 650 zdravstvenih radnika od čega 150 doktora, 350 medicinskih tehnicara i oko 150 ostalog tehničkog osoblja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.