Arhiva

Predstavnicima vlasti prezentovano zašto je za završetak zaobilaznice potrebno još dva milliona eura

U organizaciji Komisije za komunalnu, javnu djelatnost i zaštitu okoline Skupštine Brčko distrikta BiH, Javno preduzeće “Putevi” održalo je prezentaciju projekta zaobilaznice oko Brčkog, kojoj su prisustvovali poslanici Skupštine i članovi Vlade Brčko distrikta BiH.

Predsjednik skupštinske Komisije za komunalnu, javnu djelatnost i zaštitu okoline Radoslav Bogičević, istakao je da je ova komisija bila obavezna zaključkom Skupštine da predoči sve potrebne radnje u vezi zaobilaznice koje su još potrebne kako bi se ovaj projekat završio.

“Sada svi predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti znaju šta je ugovorom dogovoreno, šta je izvršeno po tom ugovoru, šta još dodatno treba da se radi i koliko će to da košta Brčko distrikt. Mišljenja sam da poslije ovoga neće biti nikakvih problema da se JP “Putevi” zaduži za dodatnih dva miliona eura. Za to saglasnost moraju dati Vlada i Skupština Brčko distrikta. Moja procjena je da će valjda biti toliko mudrosti da to što prije uradimo i da što prije počnemo koristiti zaobilaznicu koja će biti na dobrobit svih građana Distrikta, kao i svih onih koji prolaze kroz naš grad”, kazao je Bogičević.

Direktor brčanskog Javnog preduzeća “Putevi”, Miroslav Miškić, naglasio je da se nada da su danas konačno uspjeli pokazati da su u ovom preduzeću potpuno sigurni i odlučni da ovaj projekat na najefikasniji i najjeftiniji način po Distrikt mogu dovesti do kraja.

“Bez obzira na neke trenutne turbulencije koje se dešavaju u našem gradu, mislim da sa punim pravom možemo očekivati da se barem na ovom projektu mogu svi okupiti. I pozicija i opozicija, i većina i manjina”, dodao je Miškić.

Za ovaj projekat je odobreno 28 i po miliona eura, a da bi se zaobilaznica završila potrebno je još oko dva miliona za radove koji nisu predviđeni projektom.

“Prezentovali smo preko 40 potrebnih pozicija, koje su potpuno dokazive i realno izvedene, a koje se prije svega rade iz bezbjedonosnih razloga i da objekat bude funkcionalan. Pričali smo o ogradama, usjecima, o osvjetljenjima na mostovima i ostalim objektima i dr”, pojasnio je Miškić.

Prema njegovim riječima, zaobilaznica bi trebala biti gotova uz maksimalno kašnjenje od sedam mjeseci, uz uslov da svi predočeni problemi koji nisu u domenu ovog preduzeća, na vrijeme riješe nadležne institucije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button