RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Prezentacija projekta “Hitnog oporavka od poplava” u Omladinskom centru Brčko

U Omladinskom centru Brčko danas je održana prezentacija završetka druge faze ugovora o izradi dokumenata – Procjena ugroženosti teritorije Brčko Distrikta BiH i Studija izgradnje kapaciteta otpornosti na katastrofe u skladu sa projektom “Hitnog oporavka od poplava”.

Druga faze projekta podrazumijeva analizu identificiranih rizika, a koja će biti primjenjljiva i operativna u skladu sa trenutnim stanjem na području Brčko Distrikta.

Studiju su predstavili projekt menadžer Edin Garaplija ispred konsultantske kuće “Inza” iz Sarajeva i Idriz Brković, šef Odsjeka za strateško planiranje, mjere zaštite i spašavanja u Ministarstvu bezbjednosti BiH.

Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije u Odjelu za javnu bezbjednost Vlade Brčko Distrikta je napomenuo da studija podrazumijeva tri faze, a da je ugovorom preciziran rok za njenu izradu od 170 dana, tj. do kraja ove godine. Rekao je da su kritične tačke, na području Distrikta, vodotoci, planinski dio sela koja trpe bujične poplave i problem sa nasipom na rijeci Savi.

Studija se finansira kreditinim sredstvima iz Svjetske banke.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.