RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Privredno-turistička manifestacija “Dani voća” u Brčkom

U organizaciji Voćnog kluba Brčko Distrikta danas je na Trgu mladih održana privredno turistička manifestacija „Dani voća“. Manifestaciju je prigodnim riječima otvorio gradonačelnik Siniša Milić.

„Osim stručnih predavanja, izložbe voća i voćnih proizvoda, proizvoda starih zanata,  izlaganja proizvoda pčelara, proizvođača sadnog materijala, etno-eko izložbe udruženja žena iz reda sva tri naroda i tri države su prikazala i sve prednosti koje voćarstvo i pčelarstvo sa sobom nose kao razvojne šanse Brčko Distrikta“, kazao je Savo Lukić, organizator sajma Voćnog kluba Brčko.

Mira Drobnjak iz Kozarske Dubice na sajmu se predstavila likerima od samoniklog bilja iz čiste prirode i kazala da ovi likeri sa Kozare imaju više svojstava, ali njihova glavna katakteristika je izvorna priroda.

Nenad Stevanović, zamjenik predsjednika opštine Osečina iz Srbije je napomenuo da je Osečina opština u Srbiji poznata po šljivi i ima oko milion stabala na malom prostoru.

Polovina izvoza suhe šljive iz Srbije je iz Osečine.

Manifestacija se održava se pod pokroviteljstvom Kabineta gradonačelnika Siniše Milića i Ministarstva trgovine i turizma u Vladi RS, te uz pomoć više preduzeća iz Brčkog.

Gradonačelnik Milić prvo je primio učesnike sajma, a nakon toga se obratio učesnicima sajama „Dani voća“ u centru grada na Trgu Mladih i kazao da je ovo prvi sajam voća u našem gradu i koji je jedna od novih razvojih šansi Brčko Distrikta, kad je u pitanju voćarstvo koje ovdje ima dugu tradiciju.

Dani voća u Brčkom okupili su 40-ak izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske, a veliki broj naših sugrađana posjetio je ovaj privlačni i sadržajan izložbeno- prodajni sajam.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.