RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Proglašeno stanje prirodne nesreće od klizišta na sedam mikro – lokacija

Gradonačelnik Brčko Distrikta Siniša Milić donio je odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće od klizišta i odrona na sedam lokacija u Brčko Distriktu. Za sanaciju istih obezbijeđeno je oko 400.000 KM.

Postupajući prema odredbama Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine, a na prijedlog šefa Odjela za javnu bezbjednost u Vladi Brčko Distrikta, gradonačelnik Brčko Distrikta donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće od klizišta i odrona koja je na snagu stupila 25. novembra.

“Radi se o mikro- klizištima i odronima u Maoči, Gornjem Rahiću, Skakavi Gornjoj, Rašljanima i Donjem Breziku”, kazao je za “Radio Brčko”, Edin Zaimović šef vladinog odjela za javnu bezbjednost.

Za ove namjene iz budžeta Brčko Distrikta obezbijeđeno je oko 400.000 KM, a ako vremenski uslovi dozvole, sanacija mikro- klizišta i odrona bi mogla započeti u decembru, kako bi se preduprijedile štete na privatnim i društvenim objektima, tako i na objektima vodoprivrede, elektrovodovima  i putnoj komunikaciji.

Vladine stručne službe su ustanovile da na području Brčko Distrikta ima oko 100 aktivnih klizišta sa tendencijom rasta istih.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.