RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Promovisana knjiga “Stari zanati” Mehmeda Pargana

Promocijom knjige «Stari zanati u BiH», autora novinara i publiciste, Tuzlaka Mehmeda Pargana započela je manifestacija «Bošnjački dani kulture» koju po šesti put organizuje brčanska Bošnjačka zajednica kulture «IHLAS».

Knjiga na 500 stranica teksta uz bogate ilustracije govori o 171 zanatu u BiH, od onih koji su izumrli do onih koji su, zahvaljujući svjesnosti o značaju očuvanja tredicije u našoj zemlji, još uvjek živi.

«Osnovna zamisao je očuvati tradiciju svih naroda u BiH, a upravo u Brčkom sam pronašao čak desetak zanatlija koji na ovaj način žive od svog rada i stoga mi je drago što sam knjigu promovisao baš u Distriktu», rekao je autor, novinar i publicista Mehmed Pargan.

Puna sala Islahijeta dokaz je da za cijelu manifestaciju postoji interes.

“Upravo stoga nam je drago da smo na ovaj način započeli ovogodišnji projekat koji se nastavlja smotrom folklora, koncertom sevdalinki kao i promocijom knjige «Leptir» Razije Čolaković”, rekao je u ime «IHLASA», predsjednik Mirhad Golić.

“Dani Bošnjačke kulture”, u organizaciji IHLAS-a, trajaće narednih tridesetak dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.