RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Prosvjeta” organizovala svečanu akademiju

U brčanskom Domu kulture sinoć je održana svečana akademija povodom 150 godina od rođenja pjesnika Alekse Šantića i 80 godina od smrti pjesnika Milana Rakića.

U bogatom muzičko-poetskom programu publika je imala priliku da vidi nastupe hora Sveti Stefan Dečanski, pjevačku grupu “Vijenac”, članove recitatorsko – dramske sekcije “Prosvjete”, a kao poseban gost na akademiji stihove je govorio pjesnik Blagoje Baković.Svečana akademija kojom su obilježeni značajni jubileji ova dva pjesnika upriličena je u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.