RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Preporod” organizovao akademiju i koncert

Pred prepunom salom brčanskog Doma kulture sinoć su održani svečana akademija i koncert povodom obilježavanja 115 godina od osnivanja Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” u Bosni i Hercegovini.

“Osim obilježavanja ovog značajnog jubileja, akademiju smo uprilličili i povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, ali i promocije Fondacije porodice Bećirević” kazao je profesor Edin Jašarević predsjednik “Preporoda” u Brčkom.

Posjetioci su imali priliku da uživaju u bogatom kulturno zabavnom programu u kojem su se predstavile sve sekcije “Preporoda”, članovi dramskog studija Arlekino, ansambla pjesama i igra, mješovitog hora te vokalni solisti Nermina Sinanagić i Vesna Hadžić uz specijalne goste iz Zvornika i Turske.

Nastavljajući višegodišnju tradiciju povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika brčanski “Preporod” je i ove godine ugostio učenike osnovnih škola iz Zvornika. Ukupno 58 učenika uz pratnju nastavnika i roditelja proveli su vikend u Brčkom.

Tim povodom su u subotu organizovane i raznovrsne radionice za goste iz Zvornika čiju realizaciju su pomogli volonteri Omladinske organizacije Svitac iz Brčkog.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.