RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Rasvjetljava se krivično djelo “Učestvovanje u tuči” počinjeno u Gornjem Rahiću

Dana 02.11.2017. godine oko 02,50 sati, Policiji se obratio građanin sa područja Brčkog i prijavio da je u ugostiteljskom objektu u Gornjem Rahiću došlo do fizičkog napada na njegovog brata kao i do pucnja iz vatrenog oružja od strane jednog lica iz naselja Prutače.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su prikupljali potrebna obavještenja, tragove i dokaze.

Na licu mjesta, od strane policijskih službenika, izvršen je uviđaj kojim je konstatovano da je u ugostiteljskom objektu i ispred objekta, došlo do narušavanja javnog reda i mira a zatim i tuče četiri lica, kao i pucanja iz vatrenog oružja. Pored navedenog konstatovano je da su oštećena dva motorna vozila koja su bila parkirana ispred objekta. Pregledom mjesta događaja pronađeni su tragovi i dokazi, a lica koja su učestvovala u tuči su se, do dolaska policijskih službenika, uputila u Zdravstveni centar Brčko radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Utvrđeno je da su u tuči učestvovala lica sa područja Brčkog, sa inicijalima D.K., rođen 1986. godine, N.S., rođen 1985 godine i N.A. rođen 1982. godine koji su zadobili lake tjelesne povrede, te S.K., rođen 1982. godine koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Pomenuta lica su pozvana u Policiju Brčko distrikta BiH na kriminalističku obradu.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 171. “Učestvovanje u tuči” Krivičnog zakona Brčko distritka BiH, pripadnici policije preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju cjelokupnog događaja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.