RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Razmatrana informacija o stanju javnih nabava

Vlada distrikta Brčko je na današnjem prvom nastavku 64. redovite sjednice razmatrala informaciju o stanju javnih nabava u distriktu Brčko.

Aktivnosti koje se vode u kapitalnom a i u tekućem proračunu su puno bolje nego u prošloj godini, ali s tim i dalje nismo zadovoljni , jer je trebalo biti puno više potpisanih ugovora, kazao je Pejo Mendeš, pročelnik Odjela za stručne i administrativne poslove Vlade distrikta Brčko.

Do 31.03. je potpisano 7, 2 milijuna , i u odnosu na proteklu godinu to je od 3 do 3,5 milijuna maraka više potpisanih ugovora.

Za učinkovitije izvršenje i uređenje infrastrukturnih projekta , potrebno je da se javne nabave aktivnije i brže sprovode, kazao je Mendeš.

Donesena je nova instrukcija , kojom je dana zadaća svim nadležnim odjelima kako se ponašati u skladu s zakonom i instrukcijom , koja se odnosi prije svega na bolji nadzor izvođenja radova.

Instrukcijom je naloženo da se prilikom potpisivanja ugovora svaki ugovor dostavi inspekcijskim organima , kao i nadležnim u mjestu izvođenja radova.Suština je da se dogovoreni radovi sprovode kvalitetno i u navedenom roku, istakao je Mendeš.

Izmjenom instrukcije navedeno je da se u nadležnim Odjelima u kojima ima najviše posla, njihovi prestavnici nalaze u povjerenstva za odabir izvođača, što do sada nije bilo , nego je predsjednik bio iz Odjela za stručne i administrativne poslove , Pododjela za javne nabave, naglasio je još Pejo Mendeš.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.