RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijestiKultura

Uspješno održana kulturna manifestacija „Druženje umjetnika u Koraju“

Osmi put zaredom, uspješno je održana kulturna manifestacija „Druženje umjetnika u Koraju 2014“ koju je o trošku Vlade Brčko Distrikta organizirao brčanski ULJUB. Učešće u manifestaciji su uzeli slikari: Slavko Medunić, Mladen Filipović, Refik Hrštić, muzičar i kant-autor Bajro Jukić Čičak, pjesnici Mirjana Đapo i Rifet Mujanović, te drugi umjetnici.
Svaki slikar je donatorima iz Koraja koji su učesnike počastili sa dva pečena jagnjeta, uručio po jednu svoju sliku, Bajro Jukić Čičak je izvodio svoje i druge muzičke numere, pjesnici su pisali poeziju na licu mjesta, a ono što je najljepše ove godine bilo u manifestaciji „Druženje umjetnika u Koraju“ je druženje umjetnika i mještana Koraja, prelijepog sela na istočnoj strani Majevice, kazala je za Radio Brčko, nagrađivana književnica i profesorica Mirjana Đapo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.