RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Rebalansom budžeta Distrikta sredstva za multifunkcionalnu gradsku dvoranu

Rebalansom budžeta Distrikta za tekuću godinu, klirinški dug Rusije od 6.2 miliona maraka, usmjerava se za izgradnju multifunkcionalne gradske dvovane. Biće rebalansirana sredstva i za isplatu preostalih 20 posto duga za podsticaje brčanskim poljoprivrednicima.

«Ovaj rebalans karakteriše i činjenica da neće biti povećanja prihoda, te da smo gotovo usaglasili da klirinški dug usmjerimo za izgradnju multifunkcionalne gradske dvorane u kojoj treba biti više sala sa nekoliko hiljada mjesta za gledaoce, kao i dio sa otvorenim i zatvorenim bazenom. Jasno je da 6.2 miliona maraka neće biti dovoljna za završetak, pa ćemo i u narednim budžetima, za istu namjenu, predvidjeti dodatna sredstva», rekao je gradonačelnik Brčkog, Siniša Milić.

Inače, ostali dio rebalansa će biti čisto tehničke prirode i ticaće se preraspodjele sredstava unutar odjeljenja Vlade, a nakon što ga još jednom razmotre čelnici izvršne vlasti, do kraja sedmice, biće proslijeđen Skupštini Distrikta na razmatranje i usvajanje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.