RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Regionalna eko-deponija u Bijeljini kao privremeno rješenje za otpad iz Distrikta

Problem deponije otpada jasno je izražen u Brčko distriktu i Vlada ima prioritet riješiti to pitanje. Zbog toga su već počeli pregovori oko korištenja regionalne eko-deponije na području susjedne općine Bijeljina, kao određeno privremeno rješenje, izjavio je danas brčanski gradonačelnik, Siniša Milić.

„Mi u budžetu imamo za prethodnu godinu osigurano milion maraka za sanaciju postojeće deponije. Svako dugoročno rješenje zahtjeva određene pripreme, stoga nije moguće brzo reagovati. Zbog toga mi pokušavamo uspostaviti kontakt sa regionalnom eko-deponijom u Bijeljini kako bi za jedan kraći period riješili taj naš problem“, izjavio je Milić.

Plan je da se čvrsti otpad iz Brčko distrikta sljedećih tri do pet godina odvozi na tu regionalnu deponiju, a u međuvremenu bi se moralo iznaći trajno rješenje za zbrinjavanje otpada na području Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.