Arhiva

Regulacioni planovi i dalje na «čekanju»

Početak današnjeg zajedanja brčanskog  parlamenta obilježilo je usaglašavanje dnevnog reda kojim je bilo predvidjeno 25 tačaka a koji je «skraćen» nakon istupa poslanika SDP-a i Saveza za bolju buidućnost, koji su tražili povlačenje sa dnevnog reda devet tačaka o Odlukama za Regulacione planove.

«Unatoč činjenici da je vlada još u julu prošle godine jednoglasno usvoila svih 14 regulacionih planova, zbog ne ispunjenja zahtjeva Islamske zajednice o gradnji džamije u užoj gradskoj jezgi, i jasnog stava poslanika iz reda bošnjaka, morao sam ih povući sa današnjeg zasjedanja» rekao je u pauzi zasjedanja gradonačelnik  Anto  Domić.

Predsjednik kluba poslanika SDS-a Ratko Stjepanović, potez bošnjačkih zastupnika vidi kao čistu ucjenu: «To je isto kao kad bi mi rekli, ako neće biti usvojen ovakav Zakon o lovstvu mi nećemo  pustiti više ni jedan zakon. SDS neće raditi pod ucjenama», precizirao je Stjepanović

«Iskazali smo spremnost za usvajanje Regulacionih planova koji tretiraju ruralni dio distrikta i spremni smo razgovarati o budućij lokaciji džamije u centru grada. Predhodno smo tražili jasan odgovor od partnera u vlasti: Postoi li politička spremnost da se dozvoli gradnja džamije u središtu Brčkog? Taj odgovor još nismo dobili» naglasio je u ime Saveza za bolju budućnost  predsjednik kluba poslanika Enes Pašalić.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button