RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Samozapošljavanje privuklo 156 biznis ideja

Na posljednji Javni poziv po Programu samozapošljavanja kojeg je raspisao brčanski Zavod za zapošljavanje, do 15. januara kada je bio zadnji rok, dostavljeno je ukupno 156 biznis planova.

Od ovog broja, 136 biznis planova su dostavila nezaposlena lica koja tek treba da pokrenu vlastiti biznis dok je preostalih 20 već registrovalo svoju poslovnu djelatnost u prošloj godini.

Prema riječima Vlade Jevtića, direktora ovog zavoda, nakon što komisija u narednih mjesec dana izvrši odabir najboljih poslovnih ideja, sredstva za realizaciju istih trebalo bi dobiti oko sedamdeset prijavljenih kandidata.

Za razliku od predhodnih godina, iznos pojedinačnih sredstava je djelimično umanjen, te tako lica koja tek pokreću privrednu djelatnost mogu dobiti maksimalno do 15 hiljada KM, dok oni koji imaju registrovanu djelatnost u 2017. godini mogu dobiti do 10 hiljada maraka.

Za pomenuti Projekat samozapošljavanja Vlada Brčko distrikta je izdvojila sredstva u iznosu od 500 hiljada KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.