RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

СДС: Непостојање јавне апотеке у Брчком је недопустиво

dav

Представници Српске демократске странка (СДС), Општински одбор (ОО) Брчко, на данашњој конференцији за новинаре, указали су на дугогодишње проблеме у здравству Дистрикта. У том дијелу су критиковали неискориштеност капиталног буџета у Одјељењу за здравство, прије свега, у рјешавању информационог система и набавци магнетне резонанце.

„Мислим да смо, чак, једина средина у Босни и Херцеговини у којој не постоји увезан информациони систем у здравству који би помогао пружаоцима и корисницима здравствених услуга. Такође, већ пет година није набављена дијагностичка процедура – магнетна резонанца, па су пацијенти принуђени да ову здравствену услугу добију или ван Јавне здравствене установе или ван Брчког“, истакла је Лидија Љубојевић, посланик СДС-а у брчанској Скупштини, истакавши да је недопустиво дозволити било каква образложења и оправдања Одјељења за здравство и Владе Брчко дистрикта за овакво нечињење.

Она је подсјетила јавност да је Клуб СДС-а био иницијатор и један од предлагача отварања државне апотеке у Брчко дистрикту, али да још увијек, због заштите личних интереса појединаца у власти, ништа није учињено у том дијелу приче.

„У Брчком постоје 24 приватне апотеке, али је овај град једини који нема државну апотеку у окружењу и та чињеница почива на опструкцији једног дијела власти. Очигледно је да нам није стало да грађани буду снабдјевени јефтинијим лијековима, те да су, упркос, изгласавању закључка да се у року од шест мјесеци отвори оваква апотекарска установа, битнији лични интереси појединаца“, закључила је Љубојевић.

Коментаришући реакцију Управног одбора ЈП „Путеви“ да су тврдње представника СДС-а о спорој динамици извођења радова односно истеку рока завршетка радова на обилазници, лажне и нетачне, Милан Пурић, предсједник Клуба посланика ове странке у брчанској Скупштини јe рекао да чињенице све показују.

“Предвиђени рок је давно истекао. Слиједи нам “изнуђени” рок односно “поклоњени” који је тражио извођач радова. Дакле, значајно продужење рокова од више од годину дана нам свима говори каква је динамика радова на обилазници””, рекао је Пурић и истакао да СДС нема намјеру да руши углед јавних институција у Брчко дистрикту, али да не жели ни да становници буду оптерећени обавезама које ће их скупо коштати.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!