RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Održana 47. redovita sjednica Vlade

Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je na 47. redovitom zasjedanju Nacrt zakona o izmjeni Zakona o izmjeri i katastru nekretnina u Brčko distriktu BiH po žurnom postupku.

Usvojeno je i Izvješće o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH za razdoblje od 1. 1. do 30. 6. 2018. godine. Vlada Brčko distrikta BiH dala je pozitivno mišljenje na tekst Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Kabineta ministra Ukrajine o međunarodnom kombiniranom transportu.

Usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije Dotacije neprofitnim organizacijama i drugim organizacijama za 2018. godinu u Odjelu za stručne i administrativne poslove, Pododjelu za potporu mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udrugama građana – šesti dio. Primljeno je k znanju Izvješće o uplaćenim i utrošenim sredstvima Proračuna Brčko distrikta BiH za 2017. godinu od strane Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH te usvojen Akcijski plan za realiziranje preporuka iz Revizorskog izvješća financijskog poslovanja Odjela za komunalne poslove za razdoblje od 1. 1. do 31. 12. 2017. godine.

Razmatrano je i usvojeno Izvješće o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH za srpanj 2018. godine. Danas je okončana i 46. redovita sjednica Vlade na kojoj je primljena k znanju Informacija u vezi s formiranjem Jedinice za implementaciju razvojnih projekata u Razvojno-garantnom fondu Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!