RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Siniša Milić: Politička kriza je iza nas

Nakon današnje redovne sjednice brčanske Vlade, gradonačelnik Distrikta Siniša Milić, izjavio je da bez obzira na eventualna sporenja oko nekih pitanja u posljednje vrijeme, te poluinformacija i dezinformacija kako se stvaraju nove skupštinske većine, institucije na prostoru Brčko distrikta BiH su funkcionalne i rade dosta efikasno.

“Mislim da je ovo proteklo vrijeme pokazalo, i toga su čini mi se sada postali svjesni svi politički akteri na prostoru Distrikta, da možda ovaj model većine koja funkcioniše nije najbolji, ali su ostali svi lošiji. Suština je da, samo na način ukoliko skupštinsku većinu čine legitimni većinski predstavnici svih naroda, možemo imati stabilnu vlast koja je u stanju da rješava probleme građana. Mislim da je u ovih nekoliko dana političke krize, postalo evidentno da ova vlast u stvari nema alternative kada je u pitanju dalje rukovođenje i upravljanje i Vladom i Skupštinom. Očekujem da vrlo brzo razgovaramo o najvažnijim pitanjima za funkcionisanje ove lokalne zajednice, a to je donošenje budžeta za narednu godinu, kao i rebalans. Mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je ova politička kriza za nama”, pojasnio je Milić.

Prema njegovim riječima, njegova današnja izjava je potvrda da razgovora oko stvaranja nove većine, iako ih je bilo, više nema s obzirom da je većina spornih pitanja rješena.

“Nema nikakvih pregovara oko formiranja novih skupštinskih većina. Vlast funkcioniše. A ono što je sporno biće rješavano u hodu. Ono što je bitno je da eventualna politička sporenja neće biti prepreka za efektivno i efikasno fnkcionisanje vlasti”, dodao je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.