RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Smanjena ukupna proizvodnja i prodaja šumskih sortimenata u Federaciji BiH

Ukupna proizvodnja šumskih sortimenata u Federaciji BiH u periodu januar – juli 2019., u odnosu na isti period 2018. godine, manja je za 66.000 m3 ili 5,7 posto.

Proizvodnja sortimenata od četinara manja je za 91.000 m3 (13,6 posto), dok je proizvodnja sortimenata od lišćara veća za 25.000 m3, odnosno 5,1 posto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Ukupna prodaja šumskih sortimenata u periodu januar-juli 2019. godine, u odnosu na isti period 2018. godine, manja je za 48.000 m3 ili 4,4  posto.

Prodaja sortimenata od četinara manja je za 69.000 m3 (10,9 posto),  dok je prodaja sortimenata od lišćara  veća  za 20.000 m3 ili 4,4 posto.

Izvor: FENA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Popuštanje mjera: U Federaciji BiH ukinuta i karantena

Sandra Živković

FBiH: Počela isplata penzija za februar

Radio Brčko

FBiH: Počinje isplata invalidnina za RVI i nositelje ratnih priznanja

Radio Brčko