RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

SPONZORAŠI!

Nikada nisam naišla na tekst ili vidjela prilog na tv-u o sponzorašima. Za sponzoruše znaju i ptice na grani i to je postala obična stvar i kad jeste i kad nije istina. Od pamtivjeka su muškarci ženama poklanjali vrijedne stvari, dijamante, zlato, vile, sve u znak odanosti, ljubavi i poštovanja. Onda su došla vremena kad su škrti muškarci u trenucima ludila i opsene poklanjali ženama neke stvari od plastičnih papuča u poratnim vremenima oskudacije pa do auta i pošto bi ih one ostavljale ili samo odlazile od njih u nepoznato, nazivali su ih pogrdnim imenima i nikada nisu imali stila da prekabule to što su im poklonili pa su u pjeni srdžbe sa mirođijom cicijaštva, nazvali ih sponzorušama a sebi dodjelili titulu sponzora jer su im se ti nazivi dopali.

Sami sebi su izgledali kao važne ličnosti s tv-a, tamo su čuli da se tako zovu neki imućni ljudi. Istina je da su u posljednjih 20 godina procvjetali „jablani i gruši „da svako malo vidite deku s unukom pod rukom, u restoranu, na ulicama metropola i u novinama ako su slavni likovi. Na sva zvona se o tome pripovjeda, do danas. Ko se sjetio da piše o pojavi mladih i malo rešijih muškaraca s istim hobijem i zanatom. Sve mi znamo za takve. Muškarci su se solidarisali prećutno i o tome ni riječi! Oni su klasični SPONZORAŠI!

Svi ratovi na planeti ostavljaju iste recidive, nedostatak muških glava iz prostog razloga, desetkovani su, poginuli! Oni, koji su ostali živi, ili su bolesni, depresivni, potrošeni, izgubljeni i sl. Mozak i tijelo sačuvali su oni, što su imali pozicije „iza „! Masa žena su ostale same, udovice .Neke se nisu imale za koga udati iz navedenog razloga. Većina njih, su uspjele u životu u ekonomskom smislu, imaju posao, stan, neke i auto, para, manje-više, a želja i potreba za partnerom, najviše, što je normalno i očekivano.Sada su to žene u zrelim ili prezrelim godinama.

Neko je mladićima to pokazao ili su vidjeli na filmu pošto oni ne čitaju literaturu i dosjetili su se kako bez po muke doći do love, večere i sexa za dž! Udvaraju se držećim ženama i još ako uspiju naći 2-3 bauštele u jednom gradu, to je flash royal! Inostranstvo – san za sretnike! Polako, mic po mic, posao se razgranava ili propada ako nisu vješti u tom razigravanju a najčešće nisu, veliki igrači su u velikim gradovima a u provincijama je sve na tom nivou, prizemlje.

Nazovi veliki frajeri, anonimusi su uhvatili poznate dame i tako uspjeli doći u selebriti krugove, na naslovnice, postati poznati kao „neseserdžije „i nosači kofera pjevačicama, glumicama i itd. Posljednjih godina imamo cijeli kolekciju takvih likova. Najprije se grle i ljube, šalju 1000 ruža (od njenih para ), naslovi u novinama „Neće nju niko više krivo pogledati“, ili „Hvala ti Bože što je sretoh „! Malo kasnije malo opasnije! Šuškanja, novinari slute i eto vraže, nije on Francuz već bokser iz Mrduše Donje (liči na mlinarovog sina ), biznismen bez posla, gole guzice. Gotiva s njenim parama, noćni klubovi i viski, šatro dame koje ne sumnaju da dobro kreše jer je sa zvijezdom par!

Lani, zidar iz Bg, mjenjao pjevačice i slikao se s njima svako malo, vlažnog pogleda od alkohola a one izjavljuju „Ima sanjalački pogled „!Cijena nekretnina mu od tada porasla a njegova još više ,sve mu je poraslo, bar on tako misli, ubjedio i druge u tu priču. Nije ni to ništa novo, neviđeno. Sve su ljudi vidjeli, svaka čuda ali zašto se klasifikuju iste stvari drugačije kada su muškarci u pitanju ako su muškarci a ne nešto mutirano  ili muškarac u tragovima !

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.