RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Stav predsjednika brčanske Skupštine ohrabruje zadrugare u Distriktu

Veoma smo zadovoljni stavom koji je nedavno iznio predsjednik brčanskog Parlamenta Esed Kadrić, na sjednici Skupštine, kada je od svih nadležnih u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti zatražio da učine maksimum u pravcu usklađivanja svih zakona Distrikta sa identičnim zakonima koji važe na nivu države BiH.

«Ovo praktično znači ukidanje dualizma zakona, te uklađivanja i zakona o Zadrugama koji je trenutno na snazi u Brčkom, sa onim na državnom nivou čime bi zadružna imovina bila tretirana na adekvatan način, odnosno vraćena zadrugarima, što sada u Distriktu nije slučaj», rekao je pored ostalog na sinošnjoj svečanosti obilježavanja dana “ZZ Brka”, njen direktor Šaćir Rahman, pred više od 200 okupljenih kooperanata, uz uvjerenje da će tokom 2018. godine, ovaj Kadrićev stav doživjeti realizaciju u praksi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.