RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Stigla četiri nova aparata za anesteziju

Brčanska Bolnica je, prije dva dana, dobila četiri nova aparata za anesteziju koja su nabavljena preko Odjeljenja za zdravstvo iz sredstava kapitalnog budžeta.

“Nabavka ovih aparata će značajno poboljšati kvalitet zdravstvenih usluga osobito u  operacionom bloku koji je nedavno renoviran, a sad i dodatno tehnološki osavremenjen opremom bez koje se ne mogu izvoditi operacije”, kazao je dr. Dušan Stokić, direktor Bolnice u Brčkom.

On je još dodao da je Bolnica do sad raspolagala sa pet aparata za anesteziju od kojih su većina njih već zastarjeli tako da se prošle godine istovremeno dogodio kvar na tri aparata za anesteziju.

“Kada se desila navedena situacija zatražili smo pomoć od kolega iz Bolnice u Bijeljini i oni su nam ustupili jedan svoj aparat za anesteziju dok nismo popravili kvarove na svom”, dodao je dr. Stokić.

Kupovina četiri nova aparata za anesteziju u iznosu od oko 400 hiljada KM obezbijeđena su u kapitalnom budžetu.

Foto: Ilustracija

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.